Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Màrqueting viral

Posted by la Biblioteca a dilluns, 22 Setembre 2008


El Màrqueting viral consisteix a fer que una comunitat de receptors conegui un producte o un servei, generalment per Internet o per correu electrònic, i en transmeti informació voluntàriament o involuntàriament a d’altres, i aquests a uns altres, i així successivament.

En el màrqueting viral s’utilitza el client com a portador d’un missatge addicional, de manera que cada vegada que el client utilitza un servei, en fa publicitat. Per exemple, en el màrqueting viral passiu les informacions poden aparèixer automàticament al final dels missatges electrònics que envia el client; en el màrqueting viral actiu es pot presentar al client o usuari l’opció de recomanar o enviar una notícia, un web, etc. a una altra persona.

El mot publicitat viral es refereix a l’idea que la gent es passarà i compartirà continguts divertits i interessants. Aquesta tècnica sovint esta patrocinada per una marca, que busca generar coneixement d’un producte o servei.

Els anuncis virals prenen amb freqüència la forma de divertits videoclips o jocs flash interactius, imatges i fins i tot textos.

Trobareu documents sobre Màrqueting viral al ReCercador de la UB i a la Subguia de Màrqueting, de la Biblioteca d’Empresarials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: