Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Flow: el problema de l’aigua al segle XXI

Posted by la Biblioteca a dimecres, 8 Octubre 2008


Flow (Fluix) és el multipremiat documental realitzat per la francesa Irena Salina que elabora una acurada investigació sobre el que, els experts, etiqueten com un dels problemes polítics, econòmics i mediambiental més importants del segle XXI – la crisis de l’aigua al món.

El film permet a l’espectador veure l’analogia de problemes existents arreu. Per exemple: a l’Índia o a Bolívia, on la privatització i la contaminació dels aqüífers (es diu que hi ha més de 116.000 productes químics flotant) està posant en perill el subministrament i la qualitat de l’aigua. Però també als EUA, a l’estat de Michigan, on grans multinacionals s’apropien de l’aigua gairebé de franc per a després vendre-la a preu d’or. Un problema global, sense cap dubte.

Gràfics clarificadors i entrevistes a experts i activistes ajuden a entendre la qüestió. Com veieu, res d’aigues cristal·lines, més aviat una mica tèrboles.

Mireu el tràiler. És molt il·lustratiu. Molt aviat estarà als nostres cinemes.

2 Respostes to “Flow: el problema de l’aigua al segle XXI”

  1. Jordi Olleta said

    Interessant curt divulgatiu sobre l’anomenat “cicle de l’aigua” en el que no es té en compte les inversions fetes darrerament en aquest sector. Aquestes inversions van des de l’apertura de noves purificadores en els rius més polucionats fins a l’aparició de noves plantes desanilitzadores que tradueixen aigua salada del mar en aigua amb més o menys graus de potabilitat.

  2. la Biblioteca said

    Benvolgut Jordi, t’agraïm el comentari, però sense deixar de donar-te la raó, – s’estan fent moltes coses – malauradament les accions puntuals a determinats països no eliminen el problema. Sincerament, desconeixem si a L’Índia, Àfrica del Sud, Bolívia i fins i tot al Mecosta County de l’estat de Michigan, als EUA -les quatre àrees geogràfiques on es focalitza el llargmetratge-, s’estan portant a terme aquestes polítiques d’inversions que menciones. Intentarem esbrinar-lo. El que sembla clar, pel que es veu al tràiler, és que si aquestes polítiques existeixen, no són suficients.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: