Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Llei d’inversions estrangeres a Andorra

Posted by la Biblioteca a divendres, 21 Novembre 2008


and2020_ban2Des del propassat 7 de novembre de 2008, Andorra va obrir més de 200 activitats econòmiques a la inversió estrangera amb l’entrada en vigor de la Llei d’Inversions Estrangeres, que es va aprovar el passat 8 d’abril. La nova normativa s’inscriu dintre del programa de reformes econòmiques i fiscals Andorra 2020 que té per objectius augmentar la competitivitat internacional d’Andorra, atreure inversors estrangers i reforçar el marc legal per a les empreses.

Amb l’entrada en vigor de la nova Llei, els inversors estrangers podran disposar del 100% del capital d’una empresa en sectors com la fabricació industrial, I+D, el comerç electrònic, la producció audiovisual, medicina estètica, l’educació i la formació. El Govern andorrà considera que aquests sectors poden jugar un paper decisiu en el desenvolupament i la diversificació de l’economia del país.

Albert Pintat, Cap de Govern d’Andorra, assenyala que “el país té molts avantatges com una població multicultural amb un alt nivell educatiu; un mercat de treball flexible que combina amb una bona seguretat social; un marc legal adequat per a desenvolupar l’activitat empresarial i respecte per les normes internacionals de transparència”.

La Llei d’Inversions Estrangeres complementa altres dues lleis que es van votar a l’octubre i novembre de 2007: una que regularitza les societats i crea un registre d’empreses, i l’altra que estableix la compatibilitat en les societats i l’obligació de presentar els estats financers al Govern cada any, tenint en compte les normatives europees.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: