Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Fi de la prohibició de líquids als aeroports per a 2010

Posted by la Biblioteca a dilluns, 15 Desembre 2008


liquids2La UE i Estats Units semblen haver-se posat d’acord per a acabar amb les restriccions als líquids en els aeroports, que en els seus dos anys d’aplicació han causat confiscacions arbitràries, múltiples confusions i retards en els vols.

Tant la Comissió Europea com l’agència nord-americana encarregada de la seguretat aèria, la TSA (Transportation Security Administration), han anunciat en les últimes setmanes que el veto a la sopa, el gel de dutxa, els olis corporals i fins i tot el formatge cremós deixarà en breu de ser efectiu. Als Estats Units serà a la tardor de 2009; a l’Europa dels Vint-i-set ocorrerà el 2010.
El mètode per a liquidar aquestes limitacions, titllades d’absurdes per molts experts antiterroristes, serà el mateix a banda i banda de l’Atlàntic. Les terminals tindran nous escàners que permetran distingir les substàncies perilloses de les innòcues, és a dir, els explosius líquids del gel de dutxa.

La Comissió també retirarà la seva controvertida proposta d’imposar els escàners corporals, que radiografien els passatgers per comprovar que no amaguin armes, explosius ni drogues sota la roba interior, després que el Parlament Europeu hagi rebutjat el que troba poc menys que un atac pornogràfic a la dignitat dels viatgers.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: