Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

“Outplacement”

Posted by la Biblioteca a dimecres, 7 gener 2009


L’outplacement o ajuda a la recol·locació és un servei realitzat per un consultor, adreçat a ajudar a les empreses en la gestió dels seus plans de reestructuració i a facilitar la reorientació laboral dels professionals que, com a conseqüència de la decisió empresarial de reduir la plantilla, van a quedar-se sense feina.

Es tracta de posar a disposició d’un candidat a la cerca d’una nova activitat professional totes les eines que li permetran tornar a trobar una ocupació al més aviat possible.

El servei pot convertir una companyia en una referència en el sector i permet a moltes empreses fer possible que un període de canvi es converteixi en l’oportunitat de consolidar-se com una companyia de futur amb un capital humà adaptat a les necessitats del mercat i de la realitat econòmica.

El procés d’outplacement permet accelerar el retorn al món laboral de forma duradora i en les millors condicions possibles. Per als candidats, aquest període de transició en la seva carrera professional  constitueix també un moment de reflexió, d’enriquiment i de desenvolupament personal.

L ‘èxit d’una empresa d’outplacement depèn de la interacció de tres factors: l’acompanyament per un consultor (coaching personalitzat), l’experimentació en grup (training) i la cerca d’informació pertinent mitjançant un centre de documentació.

Trobareu documents sobre outplacement i recol·locació laboral al catàleg i al ReCercador de la UB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: