Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

El BOE i el BORME diuen adéu al paper!

Posted by la Biblioteca a divendres, 16 gener 2009


borme4A partir de l’1 de gener de 2009 tant el Boletín Oficial del Estado (BOE) com el Boletín Oficial del Registro Mercantil (BORME) deixen de publicar-se en paper per passar només a l’edició en línia.

L’edició electrònica d’aquests butlletins oficials,  publicats en la seu electrònica de l’Agència Estatal Butlletí Oficial de l’Estat,  té caràcter d’oficial i autèntica. Abans d’aquesta data, només es considera oficial i autèntica la versió en paper.

Per garantir l’autenticitat, integritat i inalterabilitat del seu contingut, l’edició electrònica incorpora la signatura digital avançada en cadascuna de les disposicions publicades, això permet assegurar-se de l’autenticitat d’una disposició concreta sense necessitat de descarregar el diari complet.

Qualsevol còpia realitzada en paper dels originals electrònics de qualsevol dels butlletins, a partir de l’1 de gener de 2009, tindrà consideració de còpia autèntica si inclou el CVE.

El CVE, o Codi de Verificació Electrònica, consisteix en un conjunt de caràcters que identifiquen de forma única qualsevol dels actes i anuncis publicats en el Butlletí Oficial. Aquest codi es troba imprès en totes i cadascuna de les pàgines de cada disposició, acte o anunci publicats i facilita l’accés al document electrònic original en la pagina web de l’Agència Estatal Butlletí Oficial de l’Estat.

El CVE permet, doncs, contrastar l’autenticitat de qualsevol pàgina del BOE i el BORME impresa en paper mitjançant l’acarament amb el document electrònic original.

En la pàgina d’accés als diaris oficials es pot introduir el CVE i obtenir el document original, signat electrònicament, directament dels arxius electrònics de l’Agència Estatal Butlletí Oficial de l’Estat.

Consulteu el Manual de configuració per a la validació de la signatura.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: