Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Obama a la Biblioteca

Posted by la Biblioteca a dilluns, 19 gener 2009


obamaenlabiblioteca

Encara que es vegi molt petit, el senyor de la fotografia és Barack Obama, l’omnipresent i carismàtic nou president dels EUA que demà jurarà el seu càrrec davant el Capitoli de Washington.

Aquest cop tenim el president Obama visitant la Detroit Public Library.

La fotografia, feta el proppassat 6 d’octubre de 2008,  l’hem recuperada del bloc de la Biblioteca de l’Escuela Técnica Superior de Ingenieros de Telecomunicación de la UPM.

En aquest bloc es fa esment d’un discurs del llavors senador Obama sota el títol : L’alfabetització i l’educació en l’economia del segle XXI, que va tenir lloc davant el plenari de la Conferència anual de l’American Library Association, a Chicago, el 27 de juny de 2005.

De forma resumida, Obama agraeix la feina feta pels bibliotecaris en pro de la preservació i la difusió de la informació, i encoratja bibliotecaris, educadors i pares a fer de la lectura una arma estratègica i decisiva en el desenvolupament intel·lectual i emocional dels més petits.

Assenyala que una bona formació lectora és bàsica per fomentar la comprensió, la comunicació i el pensament innovador -tan necessari en aquests temps d’economia canviant-, i que la lectura és l’eina bàsica per desenvolupar posteriorment altres habilitats i altres necessitats formatives. A més, insta les institucions educatives a pensar en perspectiva del segle XXI, on l’economia del coneixement es postula com a la base principal del desenvolupament econòmic i tecnològic d’un país.

Parla del paper fonamental que tenen les biblioteques en el desenvolupament de l’economia del coneixement i de la responsabilitat compartida de fer realitat els somnis de les generacions futures.

Nosaltres, modestament, agafem el guant.

Una resposta to “Obama a la Biblioteca”

  1. Enhorabona pel vostre Bloc! I també per l’encert d’incloure aquesta informació. Obama amb aquest discurs demostra tenir sensibilitat per temes fonamentals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: