Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Premis Príncep Felip a l’Excel·lència Empresarial

Posted by la Biblioteca a divendres, 13 Març 2009


premi_felipeEls “Premios Príncipe Felipe a la Excelencia Empresarial” són convocats pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç. La seva finalitat és reconèixer el mèrit i avalar el prestigi de les empreses espanyoles que han realitzat un esforç important per a millorar la seva competitivitat i animar a altres empreses a seguir treballant en el camí de l’excel·lència empresarial.

En les últimes edicions s’han anat assumint nous criteris de valoració positiva de les empreses que hagin realitzat esforços en aspectes tals com el de la paritat d’ocupació dels llocs de treball per a la dona i la conciliació de la vida laboral i familiar, o el de prestar una especial atenció a l’adopció de criteris de responsabilitat social corporativa.

En l’edició 2006-2007 dels premis, i dintre de la modalitat Innovació Tecnològica, es va convocar per primera vegada un Premi per a les PYME’s distint del que es concedeix per a les grans empreses, amb la finalitat d’evitar, en molts casos, una competència desigual.

Aquests premis, que van comptar amb el  suport, des dels seus inicis, del Príncep Felip, concedint  l’honor d’atorgar-los-hi el seu nom i de presidir l’acte de lliurament, s’han convertit en el guardó de màxim prestigi a l’excel·lència empresarial a Espanya.

El seu sistema de concessió i, especialment, la composició dels jurats per personalitats independents de gran relleu, avalen la neutralitat, imparcialitat i objectivitat de les seves decisions, per la qual cosa pot considerar-se que les empreses premiades i nominades ocupen un lloc d’honor entre les millors del nostre país pels seus mereixements.

Es plantegen dos diferents tipus de premis. El primer es concreta en les modalitats de premis que recauen sobre les empreses que hagin destacat en aspectes específics, convocant-se un premi a la labor realitzada en els següents sectors:

* Qualitat Industrial
* Disseny
* Innovació Tecnològica. En la doble modalitat de PYME i Gran Empresa
* Energies Renovables i Eficiència Energètica
* Internacionalització
* Excel·lència Turística
* Societat de la Informació i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions
* Gestió de la “Marca Renombrada”

Un segon tipus de premis s’atorga després d’una valoració global del quefer de les empreses, que té en compte no només els aspectes específics indicats anteriorment sinó altres a destacar dintre del marc general de competitivitat que desenvolupen les mateixes. Dintre d’aquest tipus es concedeixen dos guardons especials a la Competitivitat Empresarial, un per a PYME i altre per a grans empreses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: