Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Finances i cinema

Posted by la Biblioteca a dilluns, 3 Agost 2009


post200

La importància que tenen els mags de les finances en determinades històries ha fet que el cinema hagi retratat l’economia i la crisi al llarg dels últims cent anys. Els grans sots econòmics del segle XX van afectar els grans estudis i van provocar canvis tant en el sistema de producció de pel·lícules com en els propis continguts. Van néixer així moltes pel· lícules que són filles directes de la crisi econòmica, reflectint la dura realitat que s’estava vivint o, al contrari, proporcionant a l’espectador una via d’escapament.

El cinema dels anys 30 compta amb grans pel·lícules que parlen directament de la misèria econòmica de la Depressió. Però  la resposta més directa a la Gran Depressió és el musical i la comèdia, perquè euforitza, tranquil·litza i ajuda a combatre el pessimisme regnant.

En els anys 70 també sorgeixen pel·lícules que, arran de la crisi del petroli, reflecteixen una nova sensibilitat: l’ecologisme i la preocupació per l’esgotament dels recursos naturals.

Des que els pobres caixers dels bancs del western havien de plantar cara als bandits fins ara on  els diners són transaccions bancàries,  administratius, comptables, economistes, empresaris… heu estat imprescindibles en un món on els diners canvien contínuament de mans.

Us proposem fer una ullada a l’especial que va fer el programa de  TV2 ,”Días de Cine.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: