Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Economia de l’atenció

Posted by la Biblioteca a dilluns, 12 Octubre 2009


economiaatencionMilions i milions de documents circulen anualment en les oficines i empreses de tot el món. El tràfic d’Internet es duplica cada dos-cents dies. Al voltant de dos-cents missatges flueixen diàriament fins als despatxos dels directius… Benvingut a l’economia de l’atenció, en la qual el nou recurs no són les idees, ni tan sols el talent, sinó l’atenció pròpiament dita!.

Aquesta obra innovadora suggereix que les empreses d’avui dia estan condemnades al desastre… tret que aconsegueixin superar els dèficits d’atenció que amenacen amb alterar substancial i negativament el concepte de treball actual. Thomas Davenport i John Beck, consultors d’Accenture i experts en el tema, expliquen que, per als homes de negocis, els majors problemes es concentren en els dos elements de l’equació de l’atenció: captar i mantenir l’atenció dels empleats, consumidors i accionistes, aclaparats per la quantitat d’informació que se’ls ve damunt; i dividir la seva pròpia atenció enfront d’una gran varietat d’alternatives. El dilema? Aprendre a gestionar aquest recurs essencial i limitat, o fracassar.

Partint de la base de convincents investigacions, els autors descriuen quatre perspectives de la gestió de l’atenció fonamentals per a la comprensió de la seva incidència en l’empresa: primer, l’avaluació i la distribució de l’atenció; segon, la comprensió i l’equilibri de les seves dimensions psicològiques; tercer, el domini de tecnologies més recents i més eficaces; i quart, l’assimilació dels ensenyaments d’altres sectors, com la publicitat. Amb aquestes perspectives, els autors llancen nova llum sobre les àrees empresarials bàsiques, incloent el comerç electrònic, el lideratge organitzatiu, la gestió de la informació i el coneixement, i l’estratègia.

Trobareu La economía de la atención : el nuevo valor de los negocios al catàleg de la UB.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: