Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Elinor Ostrom i Oliver Williamson premis Nobel d’Economia 2009

Posted by la Biblioteca a dimecres, 14 Octubre 2009


nobel 2009Els economistes nord-americans Elinor Ostrom (Los Angeles, 1933) i Oliver E. Williamson (Superior, Wisconsin, 1932) han guanyat el premi Nobel d’Economia 2009 per la seva anàlisi sobre el govern econòmic.

Ostrom serà la primera dona en rebre un Nobel d’Economia des que va començar a lliurar-se el 1968 per les seves teories sobre el paper de les empreses en la resolució de conflictes i les seves anàlisis de com les transaccions econòmiques es realitzen no solament a través dels mercats, sinó també dins de les empreses, associacions i famílies.

Williamson ha sumat a aquestes anàlisis els relatius al paper de les empreses com a estructures de govern alternatives i els seus límits.

Durant les últimes tres dècades, aquestes contribucions capitals han avançat en la investigació sobre la gestió de l’economia des del marge fins a l’avantguarda de l’atenció científica, ha afermat el comitè de la Reial Acadèmia Sueca de Ciències.

Ostrom, és des de 1965 doctora en ciències polítiques per la UCLA, professora de la School of Public and Environmental Affairs (Indiana University) i fundadora del Center for the Study of Institutional Diversity de l’Arizona State University.

Williamson, es va doctorar en economia el 1963 a la Carnegie Mellon University i exerceix a la University of  California, Berkeley.

Tan d’Ostrom com de Williamson trobareu diferents publicacions a les nostres biblioteques. Consulteu el nostre catàleg.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: