Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Psiconomía

Posted by la Biblioteca a dilluns, 30 Novembre 2009


Ronald Reagan va assegurar en una ocasió que si el Trivial Pursuit hagués estat dissenyat pels economistes, contindria 10 preguntes i 3000 respostes. Benvinguts a algunes respostes més a les preguntes de sempre”

psiconomiaAixí es presenta Psiconomía, un jove bloc d’economia que encapçala el periodista Javier Ruiz i que va adreçat a tota mena de públic que assegui l’economia al divan per analitzar per què no es comporta de manera racional tal com dicten els llibres de text, i per què els capricis i les bogeries de la vida diària poden apreciar-se també en l’economia, especialment en temps de crisi.

L’autor és llicenciat en periodisme i va realitzar estudis de postgrau en economia internacional a la Columbia University, a Nova York. Ha desenvolupat en aquests dos camps la seva carrera professional. Va treballar com a analista financer durant la seva estada a Nova York, on va col·laborar amb Merrill Lynch fins l’any 2002. Com a periodista va començar la seva etapa en el programa Hoy por hoy, de la Cadena SER. A la SER va dirigir també l’informatiu d’economia i borsa Hora 25 de los negocios, i actualment és subdirector dels informatius de Cuatro i redactor en cap de Noticias Cuatro 1, on presenta les notícies del migdia.

Dos apunts:

Primer: “Psiconomía pren el nom d’un llibre publicat pel mateix autor i amb el mateix títol. En aquests moments està en procés d’adquisició a les nostres biblioteques.

Segon: si voleu jugar al Trivial de tota la vida, hi ha una versió en línia que us podeu descarregar. La versió oficial és d’avaluació, però n’hi ha d’altres de gratuïtes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: