Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Die “Robin Hood” Bankerin

Posted by la Biblioteca a divendres, 18 Desembre 2009


Foto: Das BildHo diem així, en alemany, perquè parlem d’Erika B., directora d’una oficina bancària del VR Bank a l’acomodada ciutat de Bornheim, prop de Bonn.

Doncs bé, Frau B. (nom suposat) va decidir fa uns mesos prendre’s la justícia pel seu compte i va començar a transferir diners dels comptes més acabalats del banc on treballava als comptes més necessitats. En total 117 transferències, per un valor de 7,3 milions d’euros.

L’estratègia era senzilla i aparentment sense risc, ja que els beneficiaris d’aquests diners havien de tornar-los i llavors ella els reingressava en els comptes dels seus legítims amos. Els problemes van arribar quan en alguns casos els clients “pobres” no van aconseguir tornar els préstecs ficticis transferits, i això va generar pèrdues per valor d’1,1 milions d’euros.

Finalment jutjada, ha estat condemnada a 2 anys de presó (que no haurà de complir) i a tornar els diners que encara li reclamen. El tribunal va considerar com a atenuants el fet que confessés tot just ser descoberta i que mai no s’hagués quedat ni un sol cèntim per a ella. Potser a l’hora de dictar sentència el tribunal també va tenir en compte la màxima del dramaturg alemany Bertold Brecht, quan va dir que “hi ha més delicte en fundar un banc que no pas en robar-lo”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: