Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Els moments menys productius

Posted by la Biblioteca a dilluns, 28 Desembre 2009


Els dilluns al matí i els divendres a la tarda són els moments menys productius de la setmana. Per contra, els dimecres i els dijous es rendeix molt més. Tot això es desprèn de les conclusions d’un estudi dut a terme per Randstad a 3.000 persones d’entre 18 i 65 anys de diversos sectors d’activitat.

Efectivament, en una puntuació de l’1 al 10, els valors més baixos es registren els dilluns, on la productivitat matinal se situa en 6,1 punts. Així mateix, encara que els divendres al matí la productivitat es manté en 7,2 punts, a la tarda baixa fins a 6,1, essent el dia de la setmana que presenta una major diferència entre ambdós valors. Tot el contrari, els dimecres la productivitat a la feina arriba als 7,6 punts al matí, mentre que baixa a 7,4 a la tarda.

Respecte a l’edat, als joves els és més productiva la tarda de divendres que no pas el matí del dilluns, mentre que si considerem els treballadors de major edat, el seu rendiment és exactament invers. Dir també que el grup d’entre 25 i 30 anys se situa a les mitjanes globals de tota la setmana, i la franja d’empleats d’entre 30 i 45 anys, així com els majors de 45, presenten puntuacions lleugerament més altes.

D’altra banda, les persones sense estudis i amb estudis bàsics inicien la setmana amb puntuacions més baixes que la mitjana (5,3 al matí de dilluns i 5,6 a la tarda), però augmenten progressivament el seu rendiment. Els professionals amb estudis de batxillerat estan en línia amb la mitjana i són una mica més productius quan treballen els dissabtes i diumenges. Respecte als universitaris, estimen la seva productivitat en un 8,1 dimecres al matí i 8 dijous al matí, les més altes per nivell formatiu.

Destaquen que les dones assoleixen xifres de productivitat més altes que els seus companys tots els dies de la setmana, i en qualsevol horari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: