Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Projecte OASIS: un nou canal per a l’accés obert

Posted by la Biblioteca a dilluns, 11 gener 2010


A mitjans de 2009 va nèixer OASIS (Open Access Scholarly Information Sourcebook). Es tracta d’un projecte que té el propòsit de ser una font d’informació autoritzada sobre l’Accés Obert que cobreixi el concepte, els  principis, els avantatges, els mètodes i els mitjans per aconseguir-ho. La web destaca les iniciatives de tot el món, amb enllaços a diversos recursos addicionals i casos d’estudi.

OASIS anima els usuaris a compartir i baixar els recursos oferts i a modificar-los i adaptar-los. La idea és crear una comunitat forta d’usuaris i generar recursos oberts a tothom.

El lloc va adreçat a investigadors, bibliotecaris, institucions, agències de finançament, administradors, editorials i tots aquells interessats en l’accés obert a la informació científica, on podran trobar informació pràctica per als seus projectes. És, en definitiva, un lloc de trobada i discussió sobre les principals iniciatives que s’estan desenvolupant al món.

Recordeu que nosaltres, al CRAI, disposem de l’Oficina de Difusió del Coneixement, que ofereix un servei d’assessorament i d’informació als membres de la Universitat de Barcelona en tot el que fa referència a la difusió del coneixement científic que s’hi genera, així com en l’ús de materials aliens, alhora que posa un èmfasi especial en les alternatives de divulgació lliure.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: