Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Tot es mesura; la corrupció també

Posted by la Biblioteca a dilluns, 25 gener 2010


Transparency International és una agència que es dedica a mesurar la corrupció de cada país contrastant la informació de diferents fonts i organitzacions independents. Totes diferents i totes amb l’objectiu de mesurar els nivells de corrupció als diferents països, tant al sector públic com al privat.

El resultat de la recerca és un rànquing de 180 països valorats del 0 al 10, on el país amb 0 punts és el percebut amb la major corrupció, i el que en té 10 el que en suporta menys.

El darrer informe (Corruption Perceptions Index 2009) situava, en aquest ordre, Nova Zelanda (9.4), Dinamarca, Singapur, Suècia i Suïssa com els països dels primers llocs del rànquing i on l’índex és superior a 9. Són, per tant, els menys corruptes. A l’altre extrem, els països on la percepció de corrupció és més alta són Somàlia (1.1), l’Afganistan (1.3) i Myanmar (l’antiga Birmània) (1.4).

Espanya obté un índex de 6.1 i la posició 32 en el rànquing global (180 països), i el 18è lloc en el rànquing europeu (sobre 30 països considerats), dades que la posicionen en un bon lloc en termes relatius, però que hauria de provocar una reflexió, en termes absoluts, ja que malgrat el desenvolupament econòmic viscut en els darrers anys, la percepció de corrupció és fins i tot molt alta, i molt més a prop del 5 que del 10.

Transparency International disposa d’una completa pàgina web amb infinitat de recursos que us recomanem visitar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: