Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

unportal

Posted by la Biblioteca a divendres, 26 Març 2010


Unportal és una nova eina d’orientació que aplega tota la informació de l’oferta universitària, pública i privada, i que permet per primer cop establir comparacions entre els més de 450 graus que el curs que ve es podran cursar a Catalunya, coincidint amb la completa desaparició de les diplomatures i llicenciatures.

Ha estat fundat per un grup de periodistes especialitzats en informació universitària assessorats per un consell on hi figuren professors tant de secundària com d’universitat.

El web, que és d’accés universal i gratuït,  ofereix informació detallada de cadascun dels estudis, qüestions que van des del preu, el percentatge de crèdits en anglès o l’especialització en l’últim curs fins al nombre de professors doctors o la taxa de graduació i d’abandonament dels estudis.

També es recull informació relativa a la inserció i ocupació laboral dels graduats, es mostra quins estudis tenen més sortida, quins professionals troben abans feina i quins cobren més. També hi ha un apartat d’instal·lacions i equipaments associats a cada titulació, incloent un mapa de situació i el transport.

El principal valor d’aquest nou instrument, no obstant, és que és mol intuïtiu i fàcil d’utilitzar. És un portal on, amb llenguatge fàcil i planer, alumnes, pares i professors d’ESO, batxillerat i FP poden consultar tota l’oferta universitària sense haver d’anar a clicar les pàgines web de cadascun dels centres. Els estudiants tenen un ampli ventall d’opcions de cerca i poden fer un rastreig per diferents temàtiques fins a trobar la carrera que millor s’ajusta als seus interessos.

Font: l’Avui

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: