Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Sucre de biblioteca

Posted by la Biblioteca a dimecres, 21 Abril 2010


“El niño vendía lo que la gente llamaba azúcar de biblioteca, hecho de rasgar las tapas de los libros, quitando con un cuchillo la cola de la encuadernación, hirviéndola y dándole forma nuevamente como barras que podías envolver en papel. Aquello sabía a cera, pero tenía la proteína de la cola, proteína que te mantenía vivo, y los libros de la ciudad iban desapareciendo, igual que las palomas … […]”

Es tracta d’un fragment de la novel·la Ciudad de ladrones (Barcelona : Seix Barral, 2009) de David Benioff, afamat guionista americà que ens ha descobert una nova forma de supervivència alimentària en temps de guerra, el sucre de biblioteca. Una bona manera de treure a llum que els llibres són un aliment d’allò més complet. Sabíem que alimentaven el cervell i l’esperit… ara també hem descobert que són capaços d’alimentar l’estómac. Un aliment rodó, sens dubte.

Ciudad de ladrones tracta la història de dos joves que són empresonats al Leningrad de la II Guerra Mundial, un per saquejar el cos d’un soldat alemany mort i l’altre acusat de deserció. Un coronel de l’exèrcit rus els ofereix la llibertat a canvi que aconsegueixin una dotzena d’ous per al pastís de casament de la seva filla, i disposen de sis dies per aconseguir-los.

Una bona narració que retrata fidelment el que va ser la fam, el setge de la ciutat i el patir dels seus ciutadans, però també de l’amistat i el sentit de supervivència, encara que el que més captiva és aquest increïble viatge a la recerca d’una maleïda dotzena d’ous.

Sant Jordi és a la cantonada. Aquesta novel·la és una bona opció. També és disponible la versió en català: Ciutat de lladres (Barcelona: Columna, 2008).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: