Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Dia Mundial de l’Estadística

Posted by la Biblioteca a dimecres, 20 Octubre 2010


La Comissió d’Estadística de les Nacions Unides va fixar el 20 d’octubre com a Dia Mundial de l’Estadística, atesa la seva importància per al desenvolupament econòmic i social i el progrés de la societat; considerant-la indispensable per a la recerca i el desenvolupament de les empreses i de la societat civil.

Aquest primer Dia Mundial de l’Estadística se celebra amb l’objectiu de contribuir a incrementar la visibilitat i la confiança de la societat cap a l’estadística oficial. Sota el lema “Celebrant els nombrosos èxits de l’estadística. Servei, professionalitat, integritat”, s’han programat un seguit d’actes arreu del món.

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha elaborat un web commemoratiu i ha organitzat diversos actes, destacant la mostra bibliogràfica Dos siglos de gráficos estadísticos, 1750-1950.

Per la seva part, la UB se suma a la iniciativa i celebrarà, a partir de les 11:00 a l’Aula Magna de l’Edifici Històric, un acte institucional que inaugurarà la vicerectora de Política Docent i Científica, Dra. M. Teresa Anguera, i comptarà amb la participació del secretari d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Andreu Morillas, la directora de l’Idescat Anna Ventura, així com del director científic de la Fundació la Caixa i professor del Departament de Física Fonamental de la UB, Jorge Wagensberg, entre altres convidats. En aquest mateix acte es presentarà la també Societat Catalana d’Estadística.

Hem de dir que, en l’àmbit català, es commemora el Dia de l’Estadística de Catalunya des del 2001 ininterrompudament, sent la UB la primera entitat organitzadora. Des de aquest any però, ambdues celebracions queden fusionades en una de sola.

Via: Bloc de la Biblioteca de Matemàtiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: