Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

CARHUS Plus+

Posted by la Biblioteca a dilluns, 17 gener 2011


CARHUS Plus+ és un sistema de classificació de revistes científiques dels àmbits de les Ciències Socials i Humanitats que es publiquen a nivell local, nacional i internacional. Es tracta d’un projecte desenvolupat per l’AGAUR i per Talència a proposta de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya i que es presenta amb la finalitat de contribuir a l’avaluació de la recerca que es duu a terme en el sistema científic i universitari català amb la màxima objectivitat.

La versió 2010 de CARHUS Plus+ es troba en període de revisió i resolució de les esmenes corresponents que puguin arribar.

Respecte a la versió anterior de 2008, s’han inclòs alguns nous títols, i també s’han esmenat alguns errors de classificació en algunes revistes, com a conseqüència del càlcul dels paràmetres considerats. Així doncs, en data de 29 de desembre es va publicar una nova versió millorada, encara provisional, de Carhus Plus 2010, que substitueix l’anterior revisió de 10 de desembre del 2010.

CARHUS Plus+ té tot un seguit d’avantatges com ara a) la classificació qualitativa d’ampli abast per a revistes de Ciències Humanes i Socials amb una sistemàtica de paràmetres objectivables i reproduïbles; b) l’anàlisi individualitzada de cada revista (excepte per a les revistes de l’ISI ) o; c) l’actualització (revisió cada 2 anys) i la cobertura (revistes catalanes, estatals i d’arreu) i, també algun que altre inconvenient, per exemple: que la classificació de les revistes no es basa en la qualitat científica sino en la seva visibilitat o que les revistes buidades són d’alta divulgació, marginant les petites publicacions.

Tot i així, es tracta d’una bona eina que podeu afegir als vostres recursos de consulta habituals.

Una resposta to “CARHUS Plus+”

  1. […] Us passem aquesta informació sobre l’avaluació de revistes científiques dels àmbits de les Ciències Socials i Humanitats publicat al Bloc d’Econòmiques i Empresarials: […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: