Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

La sala de revistes Fabià Estapé

Posted by la Biblioteca a dimecres, 16 febrer 2011


Fa no gaire que hem reobert el CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa amb moltes novetats i millores. Però de canvis i millores a la biblioteca n’hi ha hagut més d’un al llarg dels anys. Una de les primeres reorganitzacions va ser als pocs anys d’inaugurar-se la Facultat de Ciències Econòmiques (actualment l’edifici 690), l’any 1967. Llavors, i vist el creixement exponencial de les revistes, es va decidir ampliar i crear un espai propi per a aquestes publicacions.

El nou espai, obert el gener de 1972, es va batejar com a Sala de Revistes Fabià Estapé, antic degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i rector en dues ocasions (1969-1971 i 1974-1976), i va ser inaugurat pel llavors degà, el Dr. Joan Hortalà.

Posteriorment, i amb reorganitzacions i ampliacions successives, la sala de revistes com a tal va desaparèixer i el seu espai va ser transformat en un despatx de treball per al personal de la Biblioteca.

Amb la darrera remodelació dels espais de la Biblioteca hem recuperat la placa que recorda la creació d’aquella Sala. Teniu una fotografia adjunta al post i…  Pot semblar un “déjà vu”, però la zona on es va fer l’ampliació de la biblioteca creant la Sala de Revistes va ser l’espai originàriament destinat a la capella de la Facultat. No ens consta, però, si llavors es va generar tanta polseguera amb el trasllat com l’originat fa uns mesos amb la darrera reubicació. Encara avui es conserva la gelosia de ferro original de la capella. Durant molts anys la reixa ha format part del espais d’ús intern de la biblioteca. Ara, però, sembla que quedarà visible en la propera inauguració del passadís d’unió entre els edificis 690 i 696 de la nostra Facultat. El vox populi atribueix la reixa a l’escultor català Josep Maria Subirachs, però no tenim confirmació dels fets. Us agrairíem qualsevol dada al respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: