Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

2010 Business Book of the Year Award

Posted by la Biblioteca a dimecres, 9 Març 2011


Aquest any ja tenim a la Biblioteca d’Econòmiques el llibre guanyador del Business Book of the Year Award. Es tracta de Fault Lines: How Hidden Fractures Still Threaten the World Economy, de Raghuram G. Rajan i publicat per la Princeton University Press.

Raghuram G. Rajan, és ex-economista en cap del FMI i professor de finances a la University of Chicago’s Booth School of Business i, en aquest llibre, senyala com ell ja va advertir sobre la crisi financera mundial abans que arribés i, ara, mentre el món lluita per recuperar-se, és temptador culpar de la crisi a uns pocs banquers cobdiciosos que van prendre riscos irracionals i vàren deixar la resta de nosaltres de pagar la factura.

Rajan creu que hi ha falles greus en l’economia que també són culpables i, fa notar, que una crisi potencialment més devastadora ens espera si no són capaços de corregir-les. Per exemple, mostra com les desigualtats en els ingressos i les grans despeses en educació i salut als EUA estan posant en risc tot el sistema financer. Per tant, creu  i esbossa tota una sèrie de reformes econòmiques com a únic aval per a garantir una economia mundial més estable per a restaurar la prosperitat econòmica.

El premi Business Book of the Year és concedit cada any pel diari econòmic Financial Times i el banc d’inversió nord-americà Goldman Sachs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: