Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Viatge en el temps: estudiants d’econòmiques a Berlín

Posted by la Biblioteca a dimecres, 16 Març 2011


No pas ara, sinó fa just 50 anys, el 17 de març de 1961 un grup d’estudiants de l’antiga Facultat d’Econòmiques va fer un viatge a Berlín. Eren els membres de la promoció Gamma, és a dir, la tercera promoció d’estudiants que sortien llicenciats de la Facultat.

El viatge d’estudis va ser patrocinat i dirigit pel Servei Alemany d’Intercanvi Acadèmic de l’antiga República Federal Alemanya, i comptà amb el suport econòmic d’organismes universitaris i empreses que van sufragar la resta de despeses de desplaçament i estada.

En aquest viatge els estudiants van estar acompanayats pel llavors vicedegà de la Facultat, el doctor Huberto Villar, aleshores catedràtic de Teoria Econòmica de la UB. El grup tenia com a objectiu analitzar sobre el terreny els principals problemes econòmics, socials i polítics que presentava la ciutat de Berlín, i per extensió la RFA en general. També hi havia programades visites a les grans corporacions industrials, comercials i bancàries alemanyes, conferències a càrrec de professors de la Freie Universität de Berlín i una visita a l’ajuntament berlinès, ja que els estudiants van ser portadors d’un missatge de salutació del llavors alcalde de Barcelona, Josep M. de Porcioles, a la ciutat alemanya.

Imagineu-vos els nostres estudiants passejant pel Berlín de fa 50 anys, una ciutat dividida en dos! Just a punt de començar-se a construir el Mur i de viure una de les etapes més convulses i efervescents de la seva història.

Aquesta petita història l’hem obtingut consultant l’hemeroteca digital de La Vanguardia, diari que tenim subscrit al CRAI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: