Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Influència de l’atur als treballadors en actiu

Posted by la Biblioteca a dimecres, 6 Abril 2011


El neguit a perdre la feina i a engreixar les llistes de l’atur fa que tres de cada deu treballadors, el 28%, admeti que el seu lloc de treball li genera estrés i angoixa.

La taxa d’atur a l’Estat Espanyol continua liderant  la de la Unió Europea i sembla que no baixarà del 20% fins el 2013.

Segons l’empresa de treball temporal Randstad, les xifres d’afectació indiquen que les preocupacions que tenen el seu origen en l’àmbit laboral i l’estrés davant la por a quedar-se a l’atur tenen una conseqüència clara en la salut dels professionals. Un estudi de la mateixa ETT indica que un 58% dels treballadors enquestats reconeix que el  treball afecta la seva salut. D’aquests, la meitat assegura que aquesta percepció es produeix sovint, així doncs un 6% més dels espanyols, vincula l’estat de la seva salut directament al l’exercici diari de la feina al seu lloc de treball.

El 60% de les baixes laborals que es van tramitar a la Unió Europea l’any 2010 van tenir la seva causa en transtorns de l’estrés. No obstant, dos de cada 10 enquestats aconsegueix evadir-se dels problemes laborals i deixar-los en el lloc de treball perque no els afectin la vida diària.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: