Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual

Posted by la Biblioteca a dilluns, 25 Abril 2011


Demà, 26 d’abril, se celebra el Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual, i aquest any la World Intellectual Property Organization (WIPO-OMPI) ha adoptat el lema “Dissenyar el futur”.

Penseu que la majoria de gent coneix la propietat intel·lectual pel que fa a drets d’autor, patents, dissenys industrials o marques, però encara són molts els qui consideren que es tracta de qüestions empresarials i jurídiques sense gaire repercussió en les seves vides. I això no és pas així! Per salvar aquest escull els estats membres de l’OMPI i les Nacions Unides van instaurar l’any 2000 el Dia Mundial de la Propietat Intel·lectual. La data triada va ser el 26 d’abril, per ser el dia que va entrar en vigor, el 1970, el conveni que estableix la creació de l’OMPI.

Cada any se celebra aquest dia amb activitats, esdeveniments i diferents campanyes informatives.  Aquest any, per exemple, han creat un perfil a Facebook. D’aquesta manera volen donar a conèixer al públic el que realment significa una gestió eficaç de la propietat intel·lectual. Aquestes iniciatives tracten de: a) donar a conèixer la incidència de les patents, els drets d’autor, les marques i els dissenys en la nostra vida quotidiana; b) ajudar a entendre per què la protecció dels drets de PI permet impulsar la creativitat i la innovació; c) celebrar l’esperit creatiu i la contribució dels creadors i els innovadors al desenvolupament de la societat; i d) instar a respectar els drets de propietat intel·lectual aliens.

Si teniu cap dubte o hi esteu interessats, el CRAI de la UB gestiona i assessora sobre diferents aspectes de la propietat intel·lectual i els drets d’autor mitjançant l’Oficina de Gestió del Coneixement. La teniu a la vostra disposició.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: