Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Els carrers que ens voregen (1): Trias i Giró

Posted by la Biblioteca a dimecres, 27 Abril 2011


Trias i Giró, Alfambra, Tinent Coronel Valenzuela… us sonen? De ben segur que sí. Però sabeu a qui o a què corresponen els noms dels carrers que voregen la Facultat d’Economia i Empresa? Encetem una sèrie de posts per intentar explicar-vos el nomenclàtor d’aquestes vies.

Començarem pel carrer de Trias i Giró. Aquest carrer ocupa la cara nord de la nostra Facultat. Limita per un costat amb el carrer de l’Alfambra, i per l’altre amb el carrer d’Obiols. Es tracta d’un carrer que té la seva sortida natural al carrer del Tinent Coronel Valenzuela, però que en aquests moments és tallat, per la qual cosa per recórrer el perímetre de la Facultat hem de fer un giravolt pel carrer Obiols, Jordi Girona i finalment agafar de baixada el carrer del Tinent Coronel Valenzuela.

EL nom del carrer Trias i Giró es deu a Joan de Déu Trias i Giró (Barcelona 1859-1914), fill del pintor Frederic Trias i Planas. Va estudiar dret, es va llicenciar a la UB i es va doctorar a la Universidad Central de Madrid. Fou delegat a Barcelona en les assemblees catalanistes de Manresa (1892) i de Reus (1893), intervingué en la defensa del dret català i publicà obres sobre aquesta qüestió. També va presidir l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Barcelona, i va ser catedràtic de Dret Romà a les universitats de Salamanca i Saragossa, i posteriorment primer catedràtic de Dret Internacional Públic i Privat de la nostra Universitat. Ja veieu, un jurista vorejant la Facultat d’Economia i Empresa.

De Trias i Giró trobareu part de la seva obra disponible al Catàleg de la UB, i una detallada ressenya de la seva vida al llibre Història de la Universitat de Barcelona: I Simposium, 1988.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: