Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

“Comprem or”

Posted by la Biblioteca a divendres, 20 Mai 2011


Arran de la crisi econòmica, i paral·lelament a l’agreujament d’aquesta, s’ha detectat un increment d’ofertes de compra d’or al millor postor.

L’or sempre s’ha considerat com un dels metalls més preciosos, i el seu valor s’ha emprat com a estàndard per a moltes monedes al llarg de la història.

Avui en dia és millor tenir monedes o lingots d’or que accions d’una empresa o bons de l’estat. El valor de l’or no està lligat a un emissor que pugui fer fallida. Per això aquest metall preciós s’ha convertit en un refugi dels estalviadors europeus i nord-americans.

Els inversors han redescobert l’únic actiu realment segur. El metall daurat s’ha convertit en un dels dipòsits de valor més importants front a la incertesa del valor del diner i els tipus d’interès que genera. A ningú li és ja estrany aquests dies veure anuncis, publicitat o  flyers, tant a la premsa, mitjans de comunicacio o internet, de compra d’or a particulars, amb taxació gratuïta, pagament a l’instant i en efectiu i al millor preu de mercat. L’obertura de locals o botigues on també és possible vendre particularment joies, rellotges o monedes d’or proliferen cada dia més.

El preu d’una unça d’or s’ha cotizat a 1.495,20 dòlars en data disset de Maig de 2011, degut a que la inflación impulsa l’interès en l’or como un actiu de risc. La inflació està més alta del que calia esperar degut als succesos globals. “No hi ha dubte que la inflació està impulsant l’or. Tant l’or com la plata s’estan beneficiant de les compres especulatives i la bona demanda de barres i monedes”, va indicar Bruce Dunn, vicepresident de l’operador de metalls preciosos Auramet Trading.

Segons Carsten Fritsch de Commerzbank, “ es tracta principalmente de la debilitat del dòlar nord-americà, que és el conductor actual dels preus de l’or. Si el tipus de canvi euro-dòlar, s’incrementa encara més, l’or seguirà el seu exemple”.

Si voleu saber més sobre aquest metall preciós podeu consultar el catàleg del CRAI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: