Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Els carrers que ens voregen (2): Tinent Coronel Valenzuela

Posted by la Biblioteca a dilluns, 23 Mai 2011


Fa pocs dies hem commemorat el 30è aniversari de l’intent de cop d’estat del 23F. Malgrat que la cosa no està per orgues, avui ens toca parlar d’un altre tinent coronel, no pas del Tejero, sinó del Valenzuela, i en parlem perquè aquest és el nom del carrer de la façana est de la nostra facultat.

El carrer del Tinent Coronel Valenzuela recorre de mar a muntanya el lateral de la Facultat, i va de la Diagonal al carrer de Jordi Girona. Podem dir que es tracta d’un autèntic carrer “Knowledge”, ja que en ell conviuen la Facultat, el CSIC i, dalt de tot, diferents edificis de la UPC.  A més de “coneixement” també és un carrer amb un cert pedigrí, ja que al llarg de tot el costat dret ens trobem amb el mur del Palau Reial, que recorre de dalt a baix tota la via.

Rafael Valenzuela Urzáiz (Saragossa, 1881-Tizzi Asa, Marroc, 1923). Humanista i políglota (dominava 6 idiomes), va ser un militar de prestigi que va desenvolupar gairebé tota la seva carrera militar al Marroc. Era Cavaller de l’Ordre de Sant Jaume i membre de la Reial Mestrança de Cavalleria de Saragossa. Va morir en un acte de guerra com a cap de la Legió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: