Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Newronia, innovació aplicada a les empreses de transport

Posted by la Biblioteca a divendres, 15 Juliol 2011


Newronia és una empresa amb arrel tecnològica sorgida a partir dels treballs de recerca de cinc investigadors de la Universitat de Girona.

La firma ha ideat un programa informàtic per la planificació automàtica del transport de passatgers per carretera. Permet optimitzar diferents paràmetres, com són el número de vehicles, la distància recorreguda o els costos totals de la solució. El resultat obtingut és la planificació de les jornades de treball associades a cada vehicle. Tot això s’aconsegueix amb un procés de càlcul ràpid i eficient, permetent executar diverses planificacions al mateix temps.

Empreses de missatgeria o de transports, la policia, les ambulàncies o els bombers són a les que en un principi va destinat el nou servei. Newronia utilitza les noves tecnologies per dissenyar una planificació de tasques més eficient. Els emprenedors treballen preveient que als clients potencials els calen noves eines, més intel•ligents i adaptades a una realitat cada cop més complexa.

Els ideòlegs de Newronia confien en l’èxit de l’empresa, i més en l’actual context de crisi. La recessió econòmica i l’augment del preu del petroli, fa que les empreses hagin de buscar fòrmules per reduir costos.

Podeu ampliar coneixements sobre logística industrial a través del catàleg del CRAI.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: