Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Joaquim Muns, guardonat amb el Premi Godó de Periodisme

Posted by la Biblioteca a dimecres, 21 Setembre 2011


El professor emèrit de la UB Joaquim Muns ha estat guardonat amb el Premi Godó de Periodisme, concedit per la Fundació Comte de Barcelona.

Joaquim Muns ha obtingut el premi per l’article publicat el 6 de juny de 2010 al diari La Vanguardia amb el títol Igual que hace cincuenta años, destacant el jurat que el Dr. Muns analitza en l’article «el paral·lelisme entre la crisi de 1959 i l’actual, totes dues afrontades a Espanya de resultes de la pressió exterior, i constata els riscos a què s’exposa una economia ‘segrestada pels polítics’».

El Dr. Muns és llicenciat en Dret, doctor en Ciències Econòmiques per la UB i catedràtic emèrit d’Organització Econòmica Internacional. El professor Muns col·labora habitual amb diferents mitjans de comunicació i és, també, autor de més de 130 llibres i articles sobre diversos aspectes de l’economia, principalment sobre organismes internacionals, el sistema bancari i financer i la integració europea.

Així mateix, ha format part de les institucions econòmiques i financeres més influents en l’àmbit internacional, com ara el Fons Monetari Internacional (FMI), del qual va ser director executiu entre els anys 1978 i 1980; el Banc Mundial, en què va exercir de director executiu entre 1980 i 1982, o el Parlament Europeu, del qual va ser diputat entre 1987 i 1989. Entre 1994 i 2004 va ser membre del Consell de Govern del Banc d’Espanya. També ha estat assessor de diversos governs i d’institucions públiques i privades.

Podeu consultar bona part de la seva obra a les biblioteques del CRAI de  la UB i diferents articles publicats en premsa i revistes especialitzades mitjançant el Servei de Sumaris electrònics Dialnet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: