Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Premi Nobel d’Economia 2011

Posted by la Biblioteca a dilluns, 10 Octubre 2011


Ja s’ha fet l’anunci del guanyador del Premi Nobel d’Economia 2011.

Aquest reconeixement han estat per a Christopher Sims de la Pricenton University i Thomas Sargent de la New York University (NYU) per les seves anàlisis de les friccions dels mercats i els seus estudis sobre l’oferta i la demanda, sobretot en l’àmbit laboral.

Christopher Sims nascut el 1942 a Washington i doctor en 1968 per la Harvard University. És actualment professor d’Economia i Banca a la Princeton University.

Sims ha desenvolupat un mètode basat en vectors autoregressius per analitzar com l’economia es veu afectada pels canvis temporals en la política econòmica. El professor Sims ha aplicat aquest mètode per examinar, per exemple, els efectes d’un augment en la taxa d’interès fixada pels bancs central.

Thomas Sargent és també nordamericà. Nascut el 1943 a Pasadena, Califòrnia.  Doctor per la  Harvard University i actualment professor d’Economia i Empresa de la New York University (NYU).

Thomas Sargent ha mostrat com la macroeconometria estructural es pot utilitzar per analitzar els canvis permanents en la política econòmica. Sargent ha examinat, per exemple, la post-Segona Guerra Mundial on molts països inicialment tendeixen a posar en pràctica una política d’altes taxes d’inflació, però finalment va introduir canvis sistemàtics en la política econòmica i va tornar a una taxa d’inflació més baixa.

Podeu consultar tant els llibres de Christopher Sims com els llibres de Thomas Sargent de què disposa la biblioteca de la UB. També podeu consultar alguns dels seus articles a través del ReCercador.

Una resposta to “Premi Nobel d’Economia 2011”

  1. Desde luego por su carrera, es un premio totalmente merecido.
    Saludos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: