Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

100 anys del naixement d’Ernst Friedrich Schumacher

Posted by la Biblioteca a dimecres, 9 Novembre 2011


Un altre cop el CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa dedica una vitrina a un dels grans pensadors en economia: Ernst Friedrich Schumacher (1911-1977).

Enguany fa 100 anys del seu naixement iper això hem volgut recordar a l’economista que va canviar la seva perspectiva sobre la teoria econòmica, tot criticant el model tecnològic vigent, per una concepció econòmica on la importància la té l’home i el seu benestar i no la producció i el consum.

Creador del concepte “Tecnologia adequada” va fundar l’organització Practical Action per tal d’ajudar a les zones menys desenvolupades amb tecnologia adaptada a les seves necessitats, coneixements, habilitats i recursos locals per fer-los autònoms i al mateix temps mantenir el respecte per l’entorn.

Amb aquestes vitrines monogràfiques sobre economistes, el CRAI Biblioteca d’Economia i Empresa vol donar a conèixer grans pensadors que han aportat estudis essencials per a diferents aplicacions micro i macroeconòmiques.

Consulteu la vitrina E. F. Schumacher des del Web del CRAI > Biblioteques > Economia i Empresa > Vitrina : Ernst Friedrich Schumacher

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: