Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

‘Professors UB’: Nou accés des del Catáleg del CRAI de la UB

Posted by la Biblioteca a dilluns, 14 Novembre 2011


Amb l’objectiu de facilitar la recuperació de la producció de la comunitat docent de la Universitat de Barcelona, s’ha afegit, en el marc del Catàleg de les Biblioteques del CRAI de la UB, un enllaç a la consulta del Catàleg d’autoritats que porta a una nova llista: Professors UB. Aquesta llista dóna accés al seus registres d’autoritat i a les obres del catàleg bibliogràfic que hi estan relacionades.

El nombre actual d’autoritats de professors existents és de més de 1800, quantitat que anirà augmentant progressivament en les posteriors actualitzacions setmanals amb la intenció d’anar incloent tots els professors que consten en el catàleg, tant si estan exercint actualment com si han tingut relació amb la UB al llarg de la seva història.

S’ha afegit també en aquests registres un enllaç a la seva entrada en el catàleg internacional d’autoritats VIAF. Es tracta d’un projecte conjunt de diverses biblioteques nacionals, implementat per l’OCLC, que permet comparar el tractament de les autoritats a les principals biblioteques nacionals del món.

El Catàleg d’autoritats de noms i títols del CRAI de la UB, actualment amb més de 130.000 registres,  és una eina al vostre abasts que té com a objectiu normalitzar els punts d’accés del catàleg, afavorint així la cerca i la recuperació de la informació. Amb aquest nou enllaç es vol donar un tracte especial a les autoritats vinculades amb la nostra institució aportant més visibilitat als registres existents de “professors UB” i a les seves obres en el Catàleg de les Biblioteques del CRAI.

Podeu accedir al Catàleg d’Autoritats des del Web del CRAI > Recursos d’informació > Catàleg d’autoritats o des dels enllaços relacionats a la dreta del Catàleg de les Biblioteques del CRAI > Catàleg d’autoritats.

Una altra eina al vostre abast és el cercador Multicerca el coneixement UB que permet una cerca conjunta de la producció científica publicada en accés obert pel professorat i altres membres de la UB en diferents dipòsits digitals.

Font: Notícies del CRAI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: