Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

DATOS: reutilitza la informació pública

Posted by la Biblioteca a divendres, 25 Novembre 2011


Datos és un portal que organitza i gestiona el Catàleg d’Informació Pública de l’Administració General de l’Estat i des d’on es proporciona informació general, materials formatius i notícies d’actualitat sobre la reutilització de la informació del sector públic.

Datos està obert a professionals, empreses, gestors institucionals i ciutadans interessats en general. Es tracta dels actors i beneficiaris principals de la reutilització de la informació del sector públic que fan possible, per exemple,  el llançament de nous models de negoci; la modernització de les administracions i; la creació de plataformes de transparència, col·laboració i participació ciutadanes.

El seu objectiu prioritari és promoure la publicació, millorar l’accés i afavorir la reutilització de la informació pública corresponent a l’Administració General de l’Estat (AGE).Aquest esforç pretén aconseguir el disseny d’una administració més transparent, eficient i propera, així com la creació de noves oportunitats -tant socials com econòmiques- a partir de la reutilització de la informació pública.

El projecte s’emmarca dins de l’estratègia del Plan Avanza2 i del Projecto Aporta de foment de l’obertura i reutilització de la informació del sector públic.

Datos
neix sota l’impuls del Ministeri de Política Territorial i Administració Pública i del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç del Govern d’Espanya i està gestionat per la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: