Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

ReseachGate

Posted by la Biblioteca a dilluns, 12 Desembre 2011


Els investigadors ja tenen la seva pròpia xarxa social a Internet. Es diu ResearchGate.net, i és un portal amb aplicacions que faciliten el contacte i la difusió del treball entre la comunitat científica i que parteix de la idea que la ciència pot fer més quan s’impulsa la col·laboració.

ResearchGate.net ofereix opcions com ara enviar missatges; crear grups; publicar documents; crear, participar, rebre avisos i participar en conferències científiques d’arreu del món; estar al dia de les seves ponències i resultats i, a més; una guia especialitzada per trobar ofertes i peticions de llocs de treball en ciència i investigació.

Malgrat tot, una de les seves eines més interessants és la interfície de cerca que analitza els recursos penjats a la pròpia xarxa social alhora que escaneja les principals bases de dades científiques,oferint una completa llista d’informació sobre el que busquem.

La xarxa, ja abasta totes les disciplines científiques i compta amb més d’un milió d’usuaris, principalment metges (250.000) i biòlegs (209.000) però també economistes (45.000) i investigadors en ciències socials (47.000). A ResearchGate.net es poden trobar també més de 30.000 documents.

És d’accés obert pel que qualsevol persona interessada en formar part.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: