Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

eKonomicus

Posted by la Biblioteca a dilluns, 6 febrer 2012


eKonomicus és un bloc-revista que centra els seus contiguts en proporcionar informació sobre actualitat econòmica internacional.

La idea d’aquest bloc sorgeix a principis de 2010 de la iniciativa d’un grup de joves llicenciats i llicenciades* en economia que perceben una certa manca de cobertura informativa dels successos econòmics més enllà d’Espanya o Catalunya en un mitjans tradicionalment immersos en el món empresarial. Atrets pel doble repte d’oferir informació de la manera més didàctica possible i provocar debat sobre temes polítics i econòmics, l’equip d’eKonomicus publiquem dos o tres articles d’actualitat econòmica per setmana.

Fer divulgació de l’economia internacional incentiva als seus autors i els ajuda a estar al dia dels esdeveniments mundials, a conjugar teoria i pràctica, per aconseguir que els lectors acabin amb una imatge més completa dels problemes actuals.

Els autors pensen amb raó que, notícies d’altres economies afecten en major o menor mesura a l’economia local, i que per tant és d’interès el que passa a la resta del món. Donada la proximitat tant geogràfica com geopolítica de la UE a eKonomicus  hi dediquen una atenció especial (secció “Connexió Brussel·les”).

El bloc no descuida tampoc altres parts del món que estan cridades a liderar el ritme econòmic global en poc temps com l’Amèrica Llatina o el sud-est asiàtic. Analitzem i expliquem el seu desenvolupament, la seva política econòmica, les claus del seu creixement, posem èmfasis en algun sector econòmic clau i en les relacions internacionals que teixeixen

*Guifré Ballesté Santacana, Roger Guiu Carrió i Marta González Aregall són economistes llicenciats per la Universitat de Barcelona, l’altre membre, Mireia Borrell Porta és economista per la UPF.

Podeu també seguir eKonomicus a Twitter i al Facebook.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: