Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

RECyT (Repositorio Español de Ciencia y Tecnología)

Posted by la Biblioteca a dimecres, 14 Març 2012


RECyT (Repositorio Español de Ciencia y Tecnología) és un conjunt de serveis destinats a la comunitat científica que té per objecte donar suport a la professionalització i internacionalització de les publicacions científiques espanyoles.

El repositori compta amb una part pública (Hemeroteca) que permet l’allotjament de revistes científiques de qualitat contrastada i amb una part privada (Edició de Revistes) que facilita l’ús d’una eina que gestiona l’edició integral de les publicacions (inclosa la revisió per parells dels articles, etc).

Cada revista decideix el grau d’ús de RECYT. D’aquesta manera, es pot utilitzar l’eina d’edició sense necessitat de publicar els números a la plataforma, sinó a la pàgina web habitual de la revista. També es pot publicar la revista a la plataforma sense utilitzar el servei de gestió integral. De la mateixa manera, es pot fer ús de tots dos serveis.

Aquest repositori funciona amb el programa de codi lliure Open Journal Systems (OJS), personalitzat per a les necessitats concretes de RECYT.

L’accés a l’eina d’edició, així com l’allotjament de les revistes a la plataforma requereix d’una avaluació de la qualitat de les publicacions candidates que garanteix la fiabilitat de la informació emmagatzemada al dipòsit.

RECyT és un projecte de la Fundació Espanyola de Ciència i Tecnologia (FECYT) que compleix amb el protocol OAI-PMH.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: