Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Biblioteques de recerca: la biblioteca de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques

Posted by la Biblioteca a divendres, 23 Març 2012


La biblioteca de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, amb més de 140.000 volums, és de referència en l’àrea de les ciències socials, l’economia, la política i la sociologia. Es va començar a formar des de la fundació de l’acadèmia, el 1857 i el primer catàleg va ser elaborat el 1864 i contenia 1.840 títols.

Els fons de la biblioteca s’han anat formant i creixent a través de compres, donacions i intercanvis. Així, cal destacar les importants donacions de diferents acadèmics i la resenyable col · lecció de 43 incunables. Així mateix, s’han incorporat a l’Acadèmia les biblioteques dels economistes Romà Perpinyà i Miguel Parets Marcos, i la gran biblioteca de Francisco Elías de Tejada, la major en volum de totes les donacions rebudes.

Finalment, el 2005 es va rebre en dipòsit la biblioteca de la Fundació de les Caixes d’Estalvi (Funcas), formada per uns 60.000 volums de temàtica econòmica i més de 1.600 títols de revistes.

A més de les donacions de biblioteques, l’Acadèmia ha rebut els arxius personals d’Antonio Flores de Lemus i dels acadèmics Rufino Blanco Sánchez i Marcelino Oreja, el contingut ha estat digitalitzat i es consulta en línia.

El procés d’informatització del seu catàleg ja ha permès la digitalització de més de 100 mil registres facilitant la consulta telemàtica i l’accés als títols. Així mateix, totes les publicacions editades per l’acadèmia ja es poden consultar de manera completa a través del web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: