Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

2012 Any Internacional de les Cooperatives

Posted by la Biblioteca a dimecres, 28 Març 2012


2012 ha estat reconegut per les Nacions Unides com l’Any Internacional de les Cooperatives. Es tracta d’un reconeixement per part de la comunitat internacional de com les cooperatives impulsen l’economia, responen als canvis socials, són resistents a la crisi econòmica mundial i creen empreses que s’articulen en tots els sectors laborals.

Sota el tema “Les empreses cooperatives ajuden a construir un món millor”, l’Any Internacional de les Cooperatives té tres objectius principals: 1) crear major consciència en la gent sobre la contribució de les cooperatives al desenvolupament econòmic i social; 2) promoure el creixement i la constitució de noves cooperatives i ; 3) establir polítiques adequades, com ara encoratjar els governs i organismes reguladors a implementar polítiques, lleis i normatives que propicien la seva constitució i creixement.

Recordeu que les cooperatives estan basades en els valors de l’autoajuda, l’autoresponsabilitat, la democràcia, la igualtat, l’equitat i la solidaritat. En la tradició dels seus fundadors, els socis cooperatius fan seus els valors ètics de l’honestedat, la transparència, la responsabilitat i la vocació social.

Si esteu interessats amb el cooperativisme i totes les seves variants, a les nostres biblioteques, trobareu una destacada selecció de llibres i publicacions periòdiques relacionades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: