Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

29-M, vaga general

Posted by la Biblioteca a dijous, 29 Març 2012


Ja sabeu que avui dijous, 29 de març, hi ha convocada una jornada de vaga general a tot l’estat, respecte a la qual el Rector com ja ha fet altres cops dóna el seu “recolzament, inequívoc, al camí de la vaga -pacífica i canalitzada pels camins establerts en nostre marc legal- com a opció personal i col·lectiva per expressar el malestar davant aquelles accions parlamentàries o de govern que puguin considerar-se agressives o limitatives de drets, en el marc de l’Estat del benestar”.

Així també, l’equip rectoral senyala, que “sempre estarà al costat de totes aquelles accions que defensin la prioritat de l’ensenyament superior i dels recursos que la nostra societat ha d’esmerçar-hi, amb el convenciment del servei social de la universitat pública com a part de la solució”

En qualsevol cas, amb l’objectiu de fer compatible l’exercici del dret de vaga i garantir els serveis essencials per a les persones, a la UB s’han pactat uns serveis mínims a tots els edificis de la Universitat.

Recordeu que, des que es va reinstaurar la democràcia, a Espanya s’han produït set vagues generals. Dues d’elles es van fer durant els governs d’UCD (1977 i 1978), quatre més mentre governava el PSOE (1985, 1988, 1992 i 1994) el 2002 contra el govern del PP i l’última el setembre de 2010, quan governava el PSOE de Rodríguez Zapatero. De totes elles, les de 1988, 2002 i 2010 (possiblement les més importants per la seva repercussió) es van fer, com aquesta del 29-M, per evitar una reforma laboral lesiva per als interessos dels treballadors.

Anteriors al període democràtic també n’hi ha hagut un bon grapat. Podeu fer una repassada a l’interessant post Vagues que han canviat la història.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: