Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

Elinor Ostrom (1933-2012)

Posted by la Biblioteca a divendres, 15 Juny 2012


El proppassat 12 de juny va morir la professora estatunidenca Elinor Ostrom (Los Angeles,  1933 – Bloomington, Indiana, 2012)

Ostrom va ser la primera dona en rebre un Nobel d’Economia l’any 2009 (compartit, en aquest cas, amb amb Oliver E. Williamson) des que va començar a lliurar-se el 1968. El Nobel el va guanyar per les seves teories sobre el paper de les empreses en la resolució de conflictes i les seves anàlisis de com les transaccions econòmiques es realitzen no solament a través dels mercats, sinó també dins de les empreses, associacions i famílies. Textualment va rebre aquest premi per “la seva anàlisi del govern econòmic”.

Elinor Ostrom, era doctora en ciències polítiques per la UCLA, professora de la School of Public and Environmental Affairs (Indiana University) i fundadora del Center for the Study of Institutional Diversity de l’Arizona State University.

Ha estat l’autora de nombrosos llibres sobre la teoria de l’organització, la ciència política i l’administració pública i molts d’ells els trobareu a les biblioteques del CRAI de la UB. Consulteu el nostre catàleg.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: