Blog de la Biblioteca d'Economia i Empresa

CRAI de la Universitat de Barcelona

4 Respostes to “Fotos de les biblioteques”

 1. Sergio López said

  Pensaba que estaba prohibido realizar fotografías en los interiores de las bibliotecas de la UB, de hecho así está señalizado en la entrada de todas las bibliotecas de la UB. Sin embargo, ustedes van y hacen fotos en los interiores colgándolas además en internet. Un poco de coherencia, por favor.

 2. la Biblioteca said

  Benvolgut Sergio,

  la prohibició de no fer fotos a les nostres biblioteques respon a les normes per a un bon ús de les instal.lacions, en el mateix pla que posem la prohibició de parlar pel mòbil.

  D’altra banda, el fet que nosaltres publiquem fotografies de les nostres biblioteques és del tot lícit, ja que som nosaltres qui les gestionem, i per tant podem utilitzar el recurs de les fotografies per documentar els nostres webs, blocs, etc., igual que n’utilitzem d’altres.

  Si un usuari necessita fer una fotografia concreta, pot demanar-ne permís. Igualment farà si vol utilitzar alguna de les fotografies penjades a Internet.”

 3. Mónica Quesada Sánchez said

  En un lloc públic es poden fer fotografies sense demanar permís, no és cap qüestió d´ordre, sino d´educació a les persones que estan en aquell moment. Si jo vull fer una foto al carrer, esperaré a que no hi passi ningú, per no molestar. Les bibliotques de la UB són un lloc públic, d´una universitat pública. Altra cosa seria si la universitat fos privada.

  Si no es molesta a ningú es poden fer fotos. Les fotos que han fet vostés, no es regeixen per les normes d´ús que vostés imposin, sino per les normés d´ús de la comunitat Flickr, que és el lloc web on estan penjades. Altra cosa seria si estiguessin a la web propia de la UB, cosa que no estan. A més a les fotos que han fet, hi surten persones estudiant o treballant, la qual cosa vulnera el seu principi d´intimitat.

  Jo no trobo correcte que hagin fet aquestes fotos i les hagin posades a la comunitat Flickr, a més amb persones, altra cosa seria enfocar només els equipaments sense ningú.

  Salutacions.

 4. la Biblioteca said

  Benvolguda Mònica,

  en aquests moments a les biblioteques de la Facultat d’Economia i Empresa estem procedint a la revisió de les imatges que tenim hostatjades a Flickr, a fi i efecte de treure totes aquelles en les quals surten persones identificables sense el seu consentiment exprés.

  Acatant la normativa, a partir d’ara no reproduirem persones i, en el cas que ho fem, és que tenim el permís de les persones afectades.

  Moltes gràcies per fer-nos veure aquesta errada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: